Forum biznesowe

witam serdecznie!

Jeśli trafiłeś na to forum z chęcią aktywnego w nim uczestnictwa, zastanów się nad przedstawieniem się i napisaniu kilku słów o Tobie, czym się zajmujesz, gdzie pracujesz, skąd jesteś itp.

witam serdecznie!

Postprzez Adam » 14 lip 2011, 14:26

Witam, nazywam się Adam i interesuję się społeczną odpowiedzialnością biznesu i jej kontrowersyjnym związkiem z PR-em. Choć ten sektor w naszym kraju dopiero raczkuje, mam nadzieję, że w przyszłości będę miał szansę doradzać polskim firmom, jak zarabiać pieniądze i jednocześnie pomnażać społeczny dobrobyt. Pozdrawiam
Adam

Re: witam serdecznie!

Postprzez Krzys_St » 14 lip 2011, 14:27

Witaj Adamie! kto wie, może będziesz nam pomagał rozwijać swoich biznesów, czy cuś ;>
jeśli dobrze zrozumiałem, czym się zajmujesz.
Krzys_St

Re: witam serdecznie!

Postprzez Adam » 14 lip 2011, 14:32

Obserwuję duże korporacje transnarodowe i sposób, w jaki robią marketing na.. pomaganiu :) Spójrz choćby na ING - ich kodeks wartości, publikowane co roku raporty, w których informują, o ile procent udało im się zużyć ilość emitowanego do atmosfery dwutlenku węgla czy zakładanie fundacji (w Polsce jest to ING Dzieciom). Budując wizerunek firmy dbającej o środowisko, w którym funkcjonuje, smaży dwie pieczenie na jednym rożnie. Uważam, że w przyszłości dobrze prowadzony CSR będzie źródłem przewagi konkurencyjnej.
Adam

Powrót do Przedstaw się