Witam. Czy obecnie działalność typu food truck, budka z kebabem, jest dochodowa?
Otóż jestem chłopakiem po technikum gastronomicznym, obecnie studiuję i zastanawiam się nad otwarciem działalności. Otóż, mieszkam przy drodze krajowej, dysponuję sporym polem (działka mamy), wiedzą z zakresu gastronomi i kapitałem w postaci pomysłów. Chciałbym otworzyć coś pokroju budki z kebabem, w której oprócz kebabów sprzedawał bym Healthly food - typu zdrowe hamburgery etc + obok tego jakaś mniejsza budka z pieczywem + lokalnymi wyrobami i domowymi wypiekami + dowóz. Kapitał finansowy? Praktycznie 0, aczkolwiek jestem w pełni prawny do pozyskania funduszy z Inkubatora regionalnego + może akademicki inkubator i UE + UP?
W promieniu 3 km jest miasto +\- 15k tyś mieszkańców 1 pizzeria + 1 kebab + 1 restauracja. W okresie letnim często są tak potężne korki, że auta stoją po kilkanaście minut w miejscu - ruch jest naprawdę spory. Nie musiałbym płacić czynszów za wynajem etc, sprzedawałbym tam sam + ew rodzice i dziewczyna. Jak myślicie, ma to rację bytu?