Forum biznesowe

Jak się malować zimą?

Zróbmy sobie przerwę. Porozmawiajmy o naszych hobby, o filmach, o muzyce, zrelaksujmy się.

Jak się malować zimą?

Postprzez Kalina » 04 gru 2015, 13:51

Robicie jakiś bardziej wyrazisty makijaż, czy takie jak zwykle? .
Czy nakładać więcej podkładu, żeby chronić skórę, czy to absolutnie nie działa? .
Kalina

Re: Jak się malować zimą?

Postprzez Sabina » 05 gru 2015, 20:46

Myślę, że z ilością podkładu to jakiś mit, nie wydaje mi się, aby jego ilość miała decydować o jakiejś lepszej ochronie.
Na pewno za to ma znaczenie technika, jaką wykonujesz makijaż.
Dlatego a ostatnio buszuję po drogeriach internetowych i porównuję akcesoria typu pędzle do makijażu.
Póki co, te wygrywają: http://puderek.com.pl/pedzle-nanshy/194 ... white.html według opinii internautek. Wyglądają na dobre jakościowo, na profesjonalne.
Może Mikołaj mi je przyniesie, jak bardzo poproszę?
Sabina

Postprzez Aluette » 06 gru 2015, 21:43

Ja nakladam tluściejszy krem do twarzy i większą ilość pudru aby chronić skórę przed wiatrem i mrozem. A cienie do powiek to raczej brąze, fiolety. Latem bardziej pastelowe kolory
Aluette

Postprzez marcelina.kote » 07 gru 2015, 11:21

Tłuściejszy, powiadasz? Ja używam lekkiego kremu, ponieważ stanowi on u mnie bazę pod makijaż. A jak się maluję? Właściwie tak samo jak latem, podkładu tylko używam innego.
marcelina.kote

Postprzez sunrise » 07 gru 2015, 18:06

Ja maluję się bardzo podobnie i zimą i latem- jedynie zimą używam innego kremu :) Poza tym zmieniam zapach perfum na troszkę cięższe. Ale teraz chcę wypróbować jakąś nowość dla mnie- perfumy Feromony Passion. Słyszałam że mają piekne zapachy i sa bardzo trwałe :) No i feromony- może będą działać na otoczenie? ;) Na pewno dodadzą mi pewności siebie.
sunrise

Postprzez marcelina.kote » 08 gru 2015, 11:01

A ja zawsze mam dość delikatne perfumy - mocne zapachy mnie męczą. A i zimą troszkę częściej używam błyszczących cieni, żeby choć trochę "rozświetlić" moją twarz.
marcelina.kote

Postprzez Bartex » 15 gru 2015, 20:18

Musimy zwracać uwagę, by nie stosować zimą kosmetyków na bazie wody, a bardzo często jest tak, że latem używałyśmy kremu czy podkładu na bazie wody i ten sam krem stosujemy też zimą, to błąd :) Intensywniejszy makijaż czemu nie, przynajmniej mamy gwarancję, że nie spłynie, chyba, że zacznie padać śneg :D
Tu na ziemi humor najczęściej jest "komicznym momentem wytchnienia" w ponurej sytuacji "realnego" życia.
Bartex

Postprzez eref » 15 gru 2015, 21:32

To prawda - na bazie wody odpadają. Poza tym dodałabym kosmetyki z gliceryną i parafiną - zatrzymują wodę w organizmie. Lepiej postawić na coś nawilżającego.
eref

Postprzez marcelina.kote » 16 gru 2015, 11:49

Kosmetyki z gliceryną jak najbardziej. Ale jak już dochodzi do gliceryny parafina to wtedy warto zrezygnować z takiego kosmetyku. Inne wartości odżywcze wtedy nie mają szans wniknąć w głąb skóry.
marcelina.kote

Powrót do Dyskusje niezwiązane z prowadzeniem firmy