Forum biznesowe

Cienie do powiek do pracy

Zróbmy sobie przerwę. Porozmawiajmy o naszych hobby, o filmach, o muzyce, zrelaksujmy się.

Cienie do powiek do pracy

Postprzez Dianarka » 25 paź 2015, 16:36

Czy są tu jakieś damy?
Mam do Was pytanie - malujecie się do pracy cieniami do powiek? Jeśli tak, to jakimi? Nie jest to dla Was zbyt mocny makijaż? Wiadomo, że nie mówię o smoky eyes, ale czymś delikatniejszym.
Dianarka

Re: Cienie do powiek do pracy

Postprzez Skuleza » 25 paź 2015, 22:17

Maluję się, ale zasada jest taka, że jak pomalujesz mocniej oczy, to reszta musi być stonowana. Strój także. Naprawdę można fajne rzeczy wyczarować cieniami, więc to aż żal od czasu do czasu się nimi nie malować. ;)
Skuleza

Postprzez Czogapa » 26 paź 2015, 00:37

Ja też maluję, głównie w pastelowych barwach. Nie lubię ciężkiego, ciemnego makijażu. Tylko dobór cienia nie jest prosty, bo ja staram się, żeby pasował do ubrania. Oczywiście muszą to być cienie bez brokatu, bo wiem, że i takie są.
Czogapa

Postprzez Mynglocz » 26 paź 2015, 07:24

Muszę mieć cienie do powiek, bo one rozsietlają moją twarz. Gdyby nie cienie, to wyglądałabym na zmęczoną, niewyspaną. Kiedyś cienie do powiek były na porządku dziennym, teraz wyparły je eyelinery, ale ja z cieni długo nie zrezygnuję.
Mynglocz

Postprzez Eubaton » 26 paź 2015, 10:20

Jeśli pomalujesz powieki kolorowym cieniem, a reszta wyglądu nie będzie rzucająca się w oczy, to nikt nie będzie miał do Ciebie pretensji. Taki sposób na ozywienie wizerunku jest moim zdaniem super. Czyli prostu strój, rozpouszczone włosy i jakiś ciekawy cien do powiek. Od razu widać, że taka osoba ma pojęcie o modzie.
Eubaton

Postprzez Kacumdo » 26 paź 2015, 12:34

Wiadomo, że są branże, w których nie można sobie pozwolić na różne formy makijażu i trzeba się z tym pogodzić. U nas nie ma takiego problemu. Mogę polecić te cienie http://www.maybelline.pl/Produkty-do-ma ... hadow.aspx Nie są krzykliwe, myślę że elegancka kobieta będzie z nich zadowolona. Do pracy się nadają.
Kacumdo

Postprzez marcelina.kote » 04 lis 2015, 14:25

Na Twoim miejscu poszłabym w takie cienie jak na zdjęciu. Są neutralne, pasują też do każdego typu urody. Dodatkowo, te z Naked nie osypują się, więc będą idealne w przypadku gdy spędzasz osiem godzin w pracy.

Obrazek
marcelina.kote

Powrót do Dyskusje niezwiązane z prowadzeniem firmy