Forum biznesowe

Wolontariat za granicą

Zróbmy sobie przerwę. Porozmawiajmy o naszych hobby, o filmach, o muzyce, zrelaksujmy się.

Wolontariat za granicą

Postprzez helenaa91 » 03 paź 2015, 10:18

Byliście może kiedyś na jakimś wolontariacie za granicą? Chcielibyście pojechać na taki wolontariat? Właśnie skończyłam studia i chciałabym pojechać na wolontariat za granicę.
helenaa91

Re: Wolontariat za granicą

Postprzez gabriell86 » 03 paź 2015, 11:53

Ja byłem na wolontariacie jeszcze na studiach (z 10 lat temu) w Indiach. Ogólnie nie żałuje, ale z pewnością taki wolontariat nie jest dla każdego. Z plusów mogę wymienić głównie poznanie ciekawych ludzi i podszkolenie się w języku (angielskim) - myślę, że pomogły mi to także w znalezieniu pracy (umieściłem wolontariat w CV). Tutaj masz trochę informacji o wolontariacie dla studentów http://aiesec.pl/dla-studentow/wyjedz-n ... al-citizen
gabriell86

Re: Wolontariat za granicą

Postprzez eref » 05 paź 2015, 12:55

Moje koleżanki też jeździły na studiach. Dwie nawet do Ameryki. To, co zarobiły wydały na jej zwiedzanie, bo wiza były ciut dłuższa niż sam wolontariat. Choć z drugiej strony - skoro zarobiły pieniądze, to chyba jednak nie do końca wolontariat.
eref

Powrót do Dyskusje niezwiązane z prowadzeniem firmy