Forum biznesowe

Wypalenie zawodowe

Tutaj podyskutujesz z nami na ogólne tematy związane z biznesem - o papierach wartościowych, giełdzie, stanie gospodarki i innych takich.

Wypalenie zawodowe

Postprzez karina » 02 mar 2015, 11:31

Jak myślicie, da się zopobiec wypaleniu zawodowemu? Może znacie jakieś książki lub blogi traktujące o tym zjawisku? Podzielcie się swoją wiedzą w komentarzach.
karina

Re: Wypalenie zawodowe

Postprzez Mundek » 02 mar 2015, 12:41

Jedyne co mogę ci polecić to wizytę u specjalisty. Na mnie bowiem nie działało nic innego. Dopiero po terapii udało mi się sprostać wyzwaniom zawodowym. A wiem, co to wypalenie zawodowe, uwierz mi, przerabiałem już ten scenariusz i nie wspominam tego dobrze.
Na terapię chodziłem do Pracowni Psychorozwoju w Warszawie, mają tam taki specjalny program dla przedsiębiorców. Moją terapię prowadziła pani Izabela Kielczyk i muszę powiedzieć, że jest naprawdę bardzo wnikliwa i pomocna. Potrafi zrozumieć sytuację drugiego człowieka i naprawdę pomóc. Tu jest ich strona internetowa, gdybyś potrzebowała: http://psychoterapia-kielczyk.pl/
Śpiewał, że możemy być tacy, jak oni, jak Romeo i Julia. Innymi słowy - martwi.
Mundek

Postprzez siepak12 » 06 mar 2015, 11:03

Dzięki za wszystkie rady :) Na pewno mi się przyda... Ja tez ostatnio mam właśnie z tym problemy ;/ Co prawda jeszcze jakoś się trzymam, ale jest coraz gorzej...
W niebie brak wszys­tkich in­te­resujących ludzi.
siepak12

Postprzez jasny » 08 mar 2015, 14:03

To dopada niemal każdego pracownika. Wcześniej czy później dopada to człowieka, największy problem mają z tym wykonujący cykliczne zadania, ale do 67 roku, to można wypalić się na popiół.:)
jasny

Postprzez hann » 16 mar 2015, 13:19

Z takimi problemami lepiej zgłosić sie do specjalisty. Dzisiaj jest to coraz częstsze zjawisko, Szczególnie w korporacjach, gdzie mamy docynienia z wyścigiem szczurów.
hann

Postprzez Krzema111 » 29 maja 2015, 21:36

Pracodawcy stają się coraz bardziej wymagający, konkurencja rośnie, ciągle gonią nas terminy. Tak jest w większości miejsc pracy. Albo się dostosujesz albo wypadasz. Trzeba być twardym i się nie dać. Myślę, że takie konsultacje mogą faktycznie pomóc. Warto spróbować.
Krzema111

Postprzez bazanir » 31 maja 2015, 15:35

chyba trudno jest tego unikną w dzisiejszych czasach, choć gdy czujemy że nas zaczyna to dopadać to pora pomyślec nad zmianą pracy na jakąs mniej stresująca:)
bazanir

Powrót do Ogólne dyskusje o biznesie