Forum biznesowe

Mama do pracy, a dziecko do żłobka

Zróbmy sobie przerwę. Porozmawiajmy o naszych hobby, o filmach, o muzyce, zrelaksujmy się.

Mama do pracy, a dziecko do żłobka

Postprzez Kalina » 04 lut 2015, 13:32

Koleżanka planuje wrócić do pracy, więc szuka namiarów na dobre żłobki w Warszawie. Decyzja ciężka, wybór jeszcze bardziej, zatem pomóżcie, proszę. Jeśli posiadacie namiary na miejsca, w których Wasze lub znajomych dzieci miały doskonałą opiekę - podajcie dalej!
Kalina

Re: Mama do pracy, a dziecko do żłobka

Postprzez Sabina » 05 lut 2015, 17:26

Taki wybór to bardzo odpowiedzialna sprawa, więc koleżanka dobrze robi, że podpytuje wszędzie. Tu na forum na pewno jest sporo mam, które posiadają wiedzę na ten temat, więc na pewno pomogą.
Moim zdaniem w tym wypadku najlepiej skupić się na kilku sprawach: odpowiednim, dobrze przygotowanym personelu, który zapewni dziecku i rodzicom poczucie bezpieczeństwa, dobrej infrastrukturze i atmosferze panującej w żłobku. Na pewno nie mniej istotne jest wspomaganie wczesnego rozwoju dziecka, które spędzi tam sporą część dnia, więc zajrzyj tutaj: http://malemisie.pl/wczesne-wspomaganie/ , bo ten żłobek wydaje się spełniać te wszystkie wymagania, o których pisałam. Jeśli lokalizacja okaże się idealna to na pewno będzie to dobry wybór.
Sabina

Re: Mama do pracy, a dziecko do żłobka

Postprzez marcelina.kote » 05 lut 2015, 21:22

Może niech poszuka takich klubików dla dzieci? Zazwyczaj jest tam max. 15 dzieci, więc zwraca się na nie większą uwagę niż w dużych żłobkach. A wiem, że są takie, których oferta jest skierowana nawet do takich maluszków.
marcelina.kote

Powrót do Dyskusje niezwiązane z prowadzeniem firmy