Forum biznesowe

Kredyt gotówkowy. W jakim banku?

Banki odgrywają ogromną rolę w życiu każdego przedsiębiorcy. Wybierz uważnie odpowiedni rachunek, podyskutuj o kredytach.

Kredyt gotówkowy. W jakim banku?

Postprzez tomasz87 » 10 lis 2014, 08:53

Czy ktoś z Was mógłby mi doradzić jaki bank obecnie oferuje dobre kredyty gotówkowe? Szukam instytucji, która udzieli mi kredytu w kwocie 60 tys. złotych na 15 lat. Jaki bank obecnie ma w miarę dobrą ofertę?
tomasz87

Re: Kredyt gotówkowy. W jakim banku?

Postprzez kedziorek » 12 lis 2014, 10:06

Kwota nie jest taka mała tak wiec na pewno zaletą będzie posiadanie historii kredytowej oraz odpowiednie dochody firmy. Jak stoisz z tymi dwoma czynnikami?
Zerknij sobie tutaj:
http://www.comperia.pl/ranking-kredytow ... owych.html
Na stronie znajdziesz ranking kredytów. Warto jest sobie porównać rrso - jest to najważniejszy czynnik, na który powinieneś zwracać uwagę.
kedziorek

Postprzez jutrzenka » 13 lis 2014, 11:43

A może warto byłoby pogadać sobie z doradcą kredytowym? Z własnego doświadczenia Ci napiszę,że się opłaca ponieważ dobry doradca porówna Ci oferty/
Sama skorzystałam jak jakiś czas temu brałam kredyt i różnice w ratach były wysokie. Z tego co pamiętam w jednym banku 880 zł a w drugim 650 zł.
jutrzenka

Postprzez kedziorek » 14 lis 2014, 08:53

Dokładnie. My tutaj co najwyżej możemy Ci podsunąć oferty ale to doradca Ci doradzi co najlepiej jest wybrać. Jeśli Cię to zainteresuje to na stronie comperia jaką tutaj dałem można zostawić swój numer telefonu oraz mail. Powinien się do Ciebie odezwać doradca kredytowy. Oczywiście nie bierz od razu tego co Ci będzie proponował ale zrobisz sobie rozpoznanie.
kedziorek

Postprzez tomasz87 » 19 lis 2014, 06:33

Dzięki za rady. Dzisiaj właśnie zostawiłem swój numer telefonu na stronie. Ktoś ma do mnie oddzwonić w tej sprawie. No zobaczymy co doradzi doradca.
Porównam sobie moje typy z tym co sam mi zaoferuje.
tomasz87

Postprzez Mundek » 19 lis 2014, 07:51

I to będzie dla Ciebie w chwili obecnej chyba najlepsze rozwiązanie. Na pewno nieco rozjaśni Ci sytuację. Pamiętaj,żeby nie brać pod uwagę jedynie oprocentowania jakie oferuje dany bank ale również inne czynniki takie jak dodatkowe usługi czy też ubezpieczenie, które może nie być w sumie takie małe...
Mundek

Postprzez jutrzenka » 21 lis 2014, 07:56

No jakby Cię to zainteresowało to sama brałam w Getin Banku. Miał wtedy najlepszą ofertę. Jestem zadowolona. Nie robili problemów.
Niemniej sprawdź sobie wszystkie oferty i tak jak radzę porozmawiaj z doradcą. I nie daj się nabrać na reklamy banków ;) Bo reklama to jedno a rzeczywistość to jedno ;)
jutrzenka

Postprzez Mundek » 22 lis 2014, 09:24

Mnie jeszcze w zasadzie dziwi jedno. Bardzo wiele osób jest totalnymi ignorantami w sprawach finansowych i często nawet nie zdają sobie sprawy z tego co to jest RRSO. Czyli roczna rzeczywista stopa oprocentowania. Przecież to ona pokazuje nam jak tak naprawdę oprocentowany jest kredyt i musi być wszędzie wypisana. Zazwyczaj niewielkimi cyferkami na samym dole ale przecież jest.
Mundek

Postprzez tomasz87 » 23 lis 2014, 10:56

Szczerze? Sam również nie byłem nie wiadomo jakim znawcą w sprawach finansowych ale właśnie dlatego postanowiłem się zapytać ;) W końcu pogadałem sobie z doradcą. Właśnie z serwisu comperia. Dobra sprawa ponieważ człowiek taki wszystko dokładnie wyjaśni, szczególnie to na czym za bardzo się nie orientujemy. Sam w końcu zdecydowałem sie na kredyt. Rata wcale nie jest taka wysoka.
tomasz87

Postprzez Michalina68 » 23 lis 2014, 13:33

A nie lepiej poczytać w internecie a potem z tą wiedzą udać się do konkretnego oddziału banku i tam porozmawiać o kredycie, coś wynegocjować? Wydaje mi się to bardziej realne i bardziej opłacalne.
Michalina68

Następna strona

Powrót do Banki, Kredyty