przez Ghost » 28 lut 2016, 21:39
Przeanalizuj dokładnie. W mieście jest ok 4 tysiące mieszkańców. Statystycznie rzecz biorąc, dotrzesz do osób w wieku 16-35 lat, których w Twoim mieście winno być ok 30%, co daje nam wynik na poziomie 1300 mieszkańców. Niestety, nie wszyscy mogą być zainteresowani kebabem, zarówno ze względów zdrowotnych jak i zupełnie innych, czy to mentalnych czy też ekonomicznych. Tutaj zainteresowanie może wynieść 25%, co daje nam ok 300 potencjalnych klientów. Pomyśl - czy każdy z nich będzie co najmniej raz w miesiącu korzystał z Twojego lokalu? Pewnie nie. Marży na każdym kebabie będziesz miał na poziomie 4-5 zł - co przy takiej liczbie klientów daje Tobie przychód w wysokości ok 1500 zł. Odlicz koszty składników, ZUS i inne haracze, zobacz ile z tego zostanie dla Ciebie. Jest to gra warta świeczki?