Moim zdaniem wynajem za jakiś czas też przestanie Ci wystarczać, tak było w moim przypadku... Zdecydowałem się zorganizować swój biznes na swoim, jestem właśnie na etapie finalizowania zakupu lokalu usługowego na Mokotowie w Wawie. Co Ci mogę doradzić, apropos lokalizacji, stawiaj na dzielnice miasta z potencjałem, chyba że dla Twojej działalności potencjał lokalizacji nie ma znaczenia, bo np. Klienci nie przychodzą do Ciebie (w to wątpię, skoro Twoje domowe biuro przestało Ci wystarczać, chyba że masz na myśli work&life balance:)).
W moim przypadku, działalności usługowej, dobra lokalizacja jest ważna, bo muszą mieć blisko dotychczasowi Klienci - już po zmianie lokalu - ale chcę też wyjść do nowych, dlatego zdecydowałem się na Mokotów właśnie, gdzie warunki do prowadzenia biznesu usługowego w skali lokalnej są moim zdaniem najlepsze obecnie. Druga sprawa to standard lokalu, w moim przypadku bardzo ważny, bo znowu - Klienci przychodzą i oczekują pewnego poziomu na każdej płaszczyźnie. Sam wybrałem inwestycję APM Development , rzuć sobie okiem - Osiedle Bluszczańska na -> , która spełnia oczekiwania moje i jestem przekonany, że po fajnym wykończeniu wnętrz spełni oczekiwania moich Klientów, a na tym zależy mi najbardziej.
A wynajem / zakup lokalu użytkowego wychodzi taniej niż mieszkanie, wiem już teraz z autopsji