Powiem Wam, że dużo tracicie kupując kawę, tzw. masówkę. Przecież kupując taką lavazze nie wiadomo nawet co jest w opakowaniu. Napisane jest tylko, że 100% arabika. To tak jakby pochwalić się całej rodzince nowym samochodem "słuchajcie, mam nowy samochód". Ale jaki?
Ważne jest też to, że kawa ma krótki termin do spożycia ponieważ bardzo szybko wietrzeje i traci swój aromat. Kawa taka jak lavazza daje 2 lata (!) ważności na kawę, a prawda jest taka, traci ona 50% swojego aromatu już po 6 miesiącach od wypalenia.
Kolejna sprawa do DATA palenia. Kawa musi być świeża, wypalana max do 3 mies. przed zakupem. Kiedyś się łudziłem, że kupując np w konesso lavazze czy inne piję dobrą kawę. Odkąd na spróbowanie wziąłem kawę z prawdziwej palarni
https://finestcoffee.pl/ nie tykam już kaw które można kupić w markecie. Smak i aromat świeżo palonej jest nieporównywalnie lepszy