Prowadzę 2 sklepy internetowe. Do tej pory bazowałam głównie na reklamie w portalach ogłoszeniowych. Na początku dodawałam tylko do największych portali takich jak olx i gumtree, ale od 2 lat dodawanie tam ogłoszeń stało się utrudnione i nie ma możliwości częstego dodawania tych samych ogłoszeń, a dodanie 200 ogłoszeń wyróżnionych jest dla mnie kompletnie nie opłacalne. Myślałam o reklamie adwords, ale jest bardzo droga i w obecnej sytuacji nie stać mnie na nią. Rozważam pozycjonowanie, bo jeśli nic się nie zmieni i nie zdobędę większej ilości klientów, to w bardzo szybkim czasie zbankrutuje. Mam bardzo mały budżet i na chwile obecną nie stać mnie na zlecenie pozycjonowania i dlatego pomyślałam, że dobrrym rozwiązaniem będzie najpierw zlecenie audytu, później optymalizacji tej strony, a dopiero na końcu samego pozycjonowania. Wiem, że kilka firm oferuje bezplatny audyt, ale nie wierzę, w to że ktoś może pracować za darmo i wykonać swoją pracę profesjonalnie. Chcę zlecić to firmię, która zna się na rzeczy, żeby uniknąć sytuacji, w której nadal miałabym błędy w swoim sklepie, bo nie stać mnie na opłacanie 2 audytów u 2 innych firm. Widzę, że znacie się trochę na seo i liczę na to, że doradzicie mi w wyborze agencji. Zastanawiałam się nad tą ofertą
https://www.semtec.pl/uslugi-seo/audyt-strony/ . Co o niej sądzicie? Tak jak pisałam, nie znam się na pozycjonowaniu, nie chcę podjąć nie przemyślanej decyzji. Będę wdzięczna za każde sugestie.