Witam.
Nie rozumiem, po co księgować samodzielnie lub poprzez jakiś specjalny program - nie dość, że zapłacimy sporo za samą licencję i poźniejsze użytkowanie to jeszcze stracimy na to mnóstwo czasu. Ja sam swego czasu prowadziłem księgowość przez superksiegowoa.pl czy jakoś tak i wychodziło to drogo i nie wiadomo tak na prawdę czy wszystko zrobiło się poprawnie. Zresztą traciłem mnóstwo czasu na ręczne wprowadzanie każdej faktury.
Jak zakładałem spółkę zoo to chcieli ode mnie 450zł miesięcznie. A wystawiam mniej niż 10 faktur!!! Zacząłem się zatem rozglądać. Dodam, że szukałem w Warszawie, gdzie ogólnie ceny zawsze są wyższe i powiem Wam, że znalazłem tanie biuro rachunkowe dla mojej spółki. Firma nazywa się KDS Księgowość. Teraz raz w miesiącu wysyłam na maila dokumenty i zapominam o sprawie - dostaję tylko info ile muszę zapłacić podatku i ZUSu i na tym moja zabawa z księgowością się kończy - szkoda czasu na samodzielne księgowanie. Dodam jeszcze, że w razie błędu to odpowiada firma księgowa, a nie Ty osobiście! A i dodam jeszcze, że za księowość w programie przy działalności gospodarczej miałem 7 faktur miesięcznie i płaciłem 200zł miesięcznie i musiałem wszystko robić sam, a w KDS Księgowość płacę 190zł, czyli praktycznie tyle samo, ALE jest to pełna księgowość, a nie proste ksiegi przychodowe i wszystko robią za mnie. Na prawdę szkoda czasu, nerwów - wystarczy poszukać. Jakby ktoś chciał to podaję stronę mojego księgowego:
www.ksiegowosc-dla-firm.pl - nie jest to żadna reklama, ale po co macie samodzielnie szukać, jak jest coś sprawdzonego, taniego i rzetelnego. Pozdrawiam Michał.