Forum biznesowe

Budowlanka - rusztowania -opinie

Masz pomysł na biznes? Podziel się nim z nami. Wydaje Ci się, że masz plan, ale nie jesteś pewien, w jaki sposób go zrealizować? Nie martw się. Na tym forum na pewno Ci doradzimy.

Budowlanka - rusztowania -opinie

Postprzez grzesiu » 27 sie 2014, 11:08

Witam, zaczynam właśnie biznes budowlany – mam już ekipę, sporo kontaktów i duże doświadczenie w pracy w tej branży. Pozwolenia i uprawnienia są. Jako młody na rynku wykonawca chcę wejść w posiadanie dobrego rusztowania. Chciałbym podpytać o opinie na temat firmy Harsco. Słyszałem dobre opinie o obsłudze klienta ale przede wszystkim o jakości i wykonaniu rusztowań... Wynajem raczej mnie nie interesuje (chociaż wiem że też go zapewniają) ze względu na mobilność mojej ekipy – niestety nie zawsze magazyn firmowy będzie po drodze. Czy mogę prosić o jakieś wskazówki i rady?
Avatar użytkownika
grzesiu
 
Posty: 13
Dołączył(a): 22 sie 2014, 12:59

Re: Budowlanka - rusztowania -opinie

Postprzez Jar » 13 paź 2014, 07:50

Ja miałem do czynienia z rusztowaniami i deskowaniami tej firmy. Teraz w ogóle zmieniają nazwę z powrotem na Hunnebeck. Zawsze bardzo chwaliłem ich patenty ułatwiające transport, montaż i ogólną obsługę na budowie. Sprawdziłem też inne firmy ale konkurencja wygląda słabo na ich tle... Więcej informacji mogę Ci podać na prywatnej wiadomości. Pozdrawiam.
Avatar użytkownika
Jar
 
Posty: 15
Dołączył(a): 09 paź 2014, 07:14

Re: Budowlanka - rusztowania -opinie

Postprzez jasny » 31 paź 2014, 22:26

Szukaj z certyfikatami, nawet z zachodu na poczatek możesz kupić.Inaczej jesli masz kapitał to od razu większą ilość. Masz szanse na rabat przy zakupie i nie bedzie problemów z przestawianiem podczas realizacji zleceń.
jasny
 
Posty: 267
Dołączył(a): 20 mar 2014, 20:50

Re: Budowlanka - rusztowania -opinie

Postprzez Grzegorz81 » 05 lis 2014, 13:36

jasny napisał(a):Szukaj z certyfikatami, nawet z zachodu na poczatek możesz kupić.Inaczej jesli masz kapitał to od razu większą ilość. Masz szanse na rabat przy zakupie i nie bedzie problemów z przestawianiem podczas realizacji zleceń.

dokładnie, lepsza firma z certyfikatem.
Avatar użytkownika
Grzegorz81
 
Posty: 41
Dołączył(a): 10 kwi 2014, 08:22

Re: Budowlanka - rusztowania -opinie

Postprzez draki » 24 lis 2014, 14:52

Zależy ile trzeba zapłacić. Po pierwsze nie decydował się na kupno - zawsze wynajem. Potem warto poszukać odpowiedniej firmy, która nie pośredniczy, bo potem znowu koszta rosną.
draki
 
Posty: 313
Dołączył(a): 20 sty 2014, 20:33

Re: Budowlanka - rusztowania -opinie

Postprzez bazanir » 15 gru 2014, 00:41

Jeśli te rusztowania nie są wykorzystywane jakoś super intensywnie, to rzeczywiście bardziej opłaca się wynajem. Zawzse można sie też dogadać z firmą, która je nam wynajmuje na niższą cenę, jeśli będzie je od nich brać częściej
bazanir
 
Posty: 258
Dołączył(a): 09 gru 2014, 22:43

Re: Budowlanka - rusztowania -opinie

Postprzez annajaw » 02 sie 2016, 21:39

Jeśli mamy pytania techniczne typu rusztowania, to najlepiej zapytać o to odpowiednich fachowców. Są firmy, które się w tym specjalizują, na przykład http://krajowy.biz/firma,sprzedaz-rusztowan-rusztowania-wielkopolska_1. Oni zajmują się montażem i dzierżawą różnych specjalistycznych rusztowań.
annajaw
 
Posty: 69
Dołączył(a): 12 kwi 2015, 09:51

Re: Budowlanka - rusztowania -opinie

Postprzez Jarek1412 » 03 sie 2016, 14:00

http://krajowy.biz/firma,sprzedaz-ruszt ... kopolska_1 korzystałem z ich usług i naprawdę są fachowcami w swojej dziedzinie. Polecam gorąco.
Jarek1412
 
Posty: 5
Dołączył(a): 01 sie 2016, 11:57


Powrót do Pomysł na biznes



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości