przez sylwia4012 » 03 cze 2014, 08:23
Jeśli chodzi o oprogramowanie to wybór masz ogromny. Nie napisałeś dla jakiej firmy jest ono potrzebne. ja generalnie wychodzę z załozenia, że po co coś kupować jak mogę to dostać za darmo. Tak na przykład jest jeśli chodzi o generator dokumentów on line Legalus. Mogę w nim znaleźc ogromną bazę najrózniejszych dokumentów - począwszy od umów o pracę, podań o urlop, wezwania do zapłaty, poprzez zaświadczenie o zatrudnieniu i zarobkach, wypowiedzia umowy i wiele innych. Nie potzrebuję do tego celu płatnych programów. dodatkowo mogę tutaj też koszystać z księgowości. Wystarczyło założyc konto i po sprawie. Generator jest bezpłatny i w ciagu kilku chwil można znaleźć odpowidni wzór dokumnetu i go spersonalizować. Na przykład, żeby wystawić notę odsetkową wystarczy około 2-3 minut i po sprawie. Umowę o pracę wypełniałam chyba 10 minut razem z wpisaniem danych osobowych pracownika i firmy. Bardziej skomplikowane dokumnety również można tworzyć. Jesli mamy z tym problem to w generatorze znajdują się podpowiedzi prawników. Wzory dokumentów są na bierząco aktualizowane i dostosowywane do obecnych wymagań przepisów prawnych. Nie ma więc obaw, że jakiś dokument nie będzie uznany, bo nie spełnia podstwowych wymogów okreslonych właściwymi pzrepisami. Wszystko odbywa się intuicyjnie i szybko. Spokojnie generator może być używany nie tylko przy działalności jednoosobowej, ale także w mniejszych przedsiebiorstwach i firmach rodzinnych. Jesto to ogromne ułatwienie i do tego oczywiście minimalizacja kosztów. generator jest dostępny na . Wystarczy wyszukać właściwy dokument i go spersonalizować. W internecie znalazłam wiele takich wzorów dokumentów, ale żaden z nich nie dawał mi gwarancji, ze jest aktualny. Teraz jestem spokojna nawet jeśli mam kontrolę z urzędów państwowych. Ostatnio nawe była inspekcja pracy i sprawdzała wszystkie dokumenty. Nie mieli żadnych zastrzeżeń, co do kartotek pracowniczych.