przez Michał_87 » 27 cze 2016, 13:34
Witam. Początki otwierania firmy są bardzo skomplikowane. Nie dość, że trzeba pozałatwiać wszystkie formalności to zazwyczaj nie mamy dużego budżetu i szkoda nam wydać każdą złotówkę. Mimo to trzeba mieć reklamę, bo jak zacząć zarabiać pieniądze bez nowych klientów. Ja osobiście próbowałem Adwords - na początku dostałem jakiś kupon rabatowy i próbowałem sam to wszystko zrobić (dla oszczędności) - niestety kupon w wysokości bodajże 200zł wydał się w 2 dni !!! jak sobie przeliczyłem to wszystko to wyszło mi, że miesięcznie na reklamę musiałbym wydawać prawie 6000zł - masakra. Dopiero później okazało się, że jakoś źle wpisałem słowa kluczowe i dlatego tak szybko wydał się cały budżet. Postanowiłem skorzystać z usług profesjonalnej agencji, która wspólpracuje z Google. Znalazłem firmę GO Partner z Warszawy i trafiłem na fantastyczną promocję - poprowadzili mi kampanię całkowicie za darmo przez pierwsze dwa miesiące - płaciłem tylko za koszty do Google, ale oni nie pobrali ode mnie ani złotówki - nie wiem jak to możliwe, ale tak było. Przez te dwa miesiące miałem kilka zgłoszeń od Klientów i reklama zwróciła mi się plus udało się zarobić na bieżace utrzymanie i reklamę na kolejny miesiąc. W trzecim miesiącu wzięli ode mnie 20% prowizji, czyli raptem 400zł (wydaję 2000zł) - jak rozdzielę to na trzy miesiące to są to śmieszne pieniądze, a dzięki temu, że skorzystałem z usług tej firmy pozyskałem nowych klientów.
Reasumując ten przydługi post - radzę korzystać z profejsonanych agencji a nie samodzielnie prowadzić kampanię, bo szkoda Waszej kasy, jak coś źle ustawicie to poleci Wam kupa kasy. Dodam jeszce tylko na zakończenie, że w Adwords jest opcja płantości automatycznych - jak coś źle ustawisz i nie będziesz tego kontrolował to pobiorą Ci kasę z karty kredytowej - nawet parę tysięcy !!! Nie warto ryzykować, tym bardziej, że usługi agencji wcale nie są drogie. Ja korzystam z go-partner.pl.