Kieruję mój temat dla osób, którę chcą znacznie oszczędzić na miesięcznych kosztach prowadzenia firmy. W ostatnim czasie poszukiwałem jakiegoś ciekawego rozwiązania w tej kwestii. Jestem grafikiem i od 2012 roku prowadziłem działalność gospodarczą, lecz po dwóch latach przeszedłem na wysoki ZUS plus do tego musiałem płacić za księgowość, co w skali miesiąca generowało koszty na poziomie około 1300 zł. Mój serdeczny znajomy polecił mi, abym skorzystał z usług Polskiego Instytutu Księgowości, który specjalizuje się w optymalizacji kosztów prowadzenia firmy. Początkowo byłem sceptycznie nastowiony, ale sytuacja finansowa zmusiła mnie do znalezienia jakiegoś rozwiązania. Korzystam z ich usług od września bieżącego roku i jestem bardzo zadowolony. Uzyskałem pomoc w przekształceniu działalności na Sp.z o.o., a za księgowość płacę co miesiąc 600 zł niezależnie od liczby faktur. Współpraca przebiega bardzo dobrze, dlatego z czystym sumieniem mogę polecić tą firmę. Jeśli ktoś byłby zainteresowany obniżeniem kosztów prowadzenia swojej firmy to podaję ich stronę internetową:
http://pik-ksiegowosc.pl/